Kuchnia Belvedere to przede wszystkim polskie, regionalne smaki, najwyższa jakość sezonowych produktów i dbałość o doznania smakowe Gości.
Restauracja od dziesięciu lat rekomendowana jest przez Michelin Guide.
Kuchnia Belvedere to przede wszystkim polskie, regionalne smaki, najwyższa jakość sezonowych produktów i dbałość o doznania smakowe Gości.
Restauracja od dziesięciu lat rekomendowana jest przez Michelin Guide.
20.04.2018
(piątek)
Krem z młodej pietruszki
(250 ml / zawiera laktozę)
Pierś perliczki z młodymi ziemniakami i brokułem
(300 g / zawiera laktozę, gluten)
Tarta z rabarbarem, czarnym bzem i kremem waniliowym
(120 g / zawiera laktozę, gluten)
Specjalna oferta lunchowa dedykowana jest spotkaniom biznesowym dostępna od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 do 16:00.
Codziennie przygotowujemy nowe, 3-daniowe menu:
3 dania – 81 zł
2 dania – 71 zł
Oferta ważna dla gości indywidualnych do 10 osób.
W dniu 21 kwietnia przez cały dzień jest brak dostępnych stolików z uwagi na 100% obłożenie.
Wędzony węgorz z prażonym bekonem, koprem włoskim, rukwią wodną, wasabi, pierożkami z kalarepy i sosem na bazie selera (145 g)
64 zł
Łosoś z tuńczykiem w majonezie ostrygowym z czerwoną pomarańczą, rzepą i morskimi ziołami (130 g)
52 zł
Terrina z królika z orzechami włoskimi, domową musztardą i nowalijkami (130 g)
37 zł
Tatar wołowy z piklami, marynowanymi grzybami, chrzanem i oliwą lubczykową (120 g)
54 zł
Plastry młodego pora z estragonem, roszponką, pistacjami i lodami z avocado (130 g)
34 zł
Pierożek z polskimi rybami, rakami i ziołami w sosie na bazie trawy cytrynowej ( 125 g)
34 zł
Smażone foie gras w aromacie balsamicznym z winogronem i jabłkiem ( 120 g )
58 zł
Krem z zielonego groszku z wędzonym twarogiem, szczawiem i oliwą miętową (300 ml)
28 zł
Bulion rybny z łososiem, liśćmi młodego szpinaku i warzywami (300 ml)
32 zł
Barszcz biały z palonymi ziemniakami, chrzanem i białą kiełbasą (300 ml)
34 zł
Halibut z karczochami w sosie maślanym z francuską musztardą, liśćmi rukwi wodnej, młodą cebulką i kaszą kuskus (350 g)
92 zł
Wolno gotowany filet z troci podany z sosem szampańskim, młodym brokułem, marynowaną kalarepą, młodą sałatą rzymską i komosą ryżową (350 g)
86 zł
Polędwica z tuńczyka z sosem holenderskim, grzybem portobello i wiosennymi ziołami (350 g)
98 zł
Kaczka w sosie własnym z morelami, rabarbarem, karmelizowaną czerwoną cykorią i kremowymi ziemniakami (450 g)
79 zł
Antrykot Cielęcy w sosie śmietanowym ze smardzami, szpinakiem, wiosennymi warzywami (430 g)
82 zł
Wołowina à la Tremo w aksamitnym sosie z prawdziwkami, śliwką w boczku, młodymi ziemniakami i fasolką szparagową z bułką tartą (380 g)
105 zł
Kopytka z grzybami, młodym chrzanem i polskim serem dojrzewającym Emiligrane (280 g)
49 zł
Wiosenna sałatka z twarogiem, zielonym groszkiem, liśćmi sałaty frisse z dressingiem truflowym i grzankami (260g)
35 zł
Makowiec z paloną czekoladą, słonym karmelem i preparowanym ryżem (115 g)
29 zł
Brownie śliwkowe z kajmakiem, migdałami i lodami Bison Grass (150 g)
35 zł
Szarlotka z syropem klonowym, zielonym jabłkiem i kwaśną śmietaną (130 g)
32 zł
Tarta cytrynowa z lodami pistacjowymi i ciastkiem oreo (130 g)
28 zł
Polskie sery zagrodowe z konfiturą Rajman (120 g)
49 zł
Menu à la carte serwowane jest w porze lunchu i kolacji od poniedziałku do soboty, od godziny 12.00 – 23.00.
W wybrane dni od godz. 19.30 kolacji towarzyszy nastrojowa muzyka na żywo.
Oferta ważna dla gości indywidualnych do 10 osób.
W dniu 20 kwietnia obowiązuje niedzielne menu à la carte.
W dniu 21 kwietnia przez cały dzień jest brak dostępnych stolików z uwagi na 100% obłożenie.
22.04.2018
(niedziela)
Łosoś z tuńczykiem w majonezie ostrygowym z czerwoną pomarańczą, rzepą i morskimi ziołami (130 g)
52 zł
Terrina z królika z orzechami włoskimi, domową musztardą i nowalijkami (130 g)
37 zł
Tatar wołowy z piklami, marynowanymi grzybami, chrzanem i oliwą lubczykową ( 120 g )
54 zł
Smażone foie gras w aromacie balsamicznym z winogronem i jabłkiem (120 g)
58 zł
Krem z kalafiora z kalarepą, orzechami i wiosennymi ziołami (300 ml)
28 zł
Barszcz biały z palonymi ziemniakami, chrzanem i białą kiełbasą (300 ml)
34 zł
Halibut z karczochami w sosie maślanym z francuską musztardą, liśćmi rukwi wodnej, młodą cebulką i kaszą kuskus (350 g)
92 zł
Kaczka w sosie własnym z morelami, rabarbarem, karmelizowaną czerwoną cykorią i kremowymi ziemniakami (450 g)
79 zł
Wołowina à la Tremo w aksamitnym sosie z prawdziwkami, śliwką w boczku, młodymi ziemniakami i fasolką szparagową z bułką tartą (380 g)
105 zł
Kopytka z grzybami, młodym chrzanem i polskim serem dojrzewającym Emiligrane (280 g)
49 zł
Wiosenna sałatka z twarogiem, zielonym groszkiem, liśćmi sałaty frisse z dressingiem truflowym i grzankami (260g)
35 zł
Szarlotka z syropem klonowym, zielonym jabłkiem i kwaśną śmietaną (130 g)
32 zł
Brownie śliwkowe z kajmakiem, migdałami i lodami Bison Grass (150 g)
35 zł
Tarta cytrynowa z lodami pistacjowymi i ciastkiem oreo (130 g)
28 zł
Wybór lodów i sorbetów domowych (140 g)
25 zł
Menu niedzielne obowiązuje w niedziele w godzinach otwarcia od godz. 12:00 do 20:00 (ostatnie rezerwacje o godz. 18:00) oraz w dni świąteczne.
Podczas niedzielnego lunchu od godz. 13.30 naszym Gościom wizytę umila nastrojowa muzyka na żywo.
Co niedzielę oprócz menu a la carte jest dostępne 3 daniowe menu – publikowane na stronie w piątek do godz. 20:00. Lunch niedzielny serwujemy od godziny 12:00 do 16:00.
Oferta ważna dla gości indywidualnych do 10 osób.
( 3 daniowy lunch w cenie 129 zł)
Chłodnik z zielonego ogórka z kozim serem (250 ml / zawiera laktozę)
Pieczona rolada z kaczki z rabarbarem i karmelizowaną cykorią (320 g/ zawiera laktozę)
Gateau poziomkowe (120 g/ zawiera gluten i laktozę)
( zestaw dla dzieci w cenie 59 zł)
Rosół z domowym makaronem (250 ml / zawiera gluten)
Kotlecik z piersi kurczaka z puree ziemniaczanym i mizerią (200g/ zawiera laktozę)
Gateau poziomkowe (120 g/ zawiera gluten i laktozę)