AKTUALNOŚCI
Wielkanoc w Belvedere
17 marzec 2016

Zapraszamy 27 i 28 marca na brunch wielkanocny

 

Wielkanoc w restauracji to idealny pomysł na beztroskie, rodzinne Święta. Na tę okazję przygotowaliśmy dla całych rodzin specjalną brunchową ofertę.

Szef Kuchni Adam Komar stworzył wyjątkowe menu złożone z tradycyjne polskich potraw. Zadbaliśmy o to, żeby wnętrze i stoły były pięknie udekorowane w lekkim, wiosennym stylu.

O dobry nastrój dorosłych zadba pianista grający na żywo, a dziećmi zajmie się wykwalifikowana animatorka. Żeby cieszyć się radosnymi Świętami wystarczy zarezerwować stolik!

 

Oferta obowiązuje  27 i 28 marca w godzinach 12.00 - 18.00

osoba dorosła - 185 PLN

dzieci 6-12 lat - 50% ceny

dzieci poniżej 6 lat – bezpłatnie

 

rezerwacja@belvedere.com.pl

+48 22 55 86 701

Marcin Przybysz nagrodzony prestiżową nagrodą Prix au Chef de l’Avenir (Szef Przyszłości)
14 marzec 2016

Wyjątkowe wyróżnienie dla Szefa Kreatywnego Belvedere

 

Bardzo cieszymy się z kolejnego wyróżnienia dla naszego Szefa Kreatywnego – Marcina Przybysza. Marcin został nagrodzony tytułem Szefa Przyszłości (Prix au Chef de l’Avenir) przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną – jedną z najbardziej renomowanych instytucji gastronomicznych na świecie. Ogłoszenie nagrody miało miejsce 11 marca 2016 r. podczas uroczystej kolacji przygotowanej przez Marcina Przybysza w restauracji Belvedere.  Nagrodę wręczył laureatowi Maciej Dobrzyniecki – Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce. Dodatkowo, Polska Akademia Gastronomiczna, przy wsparciu firm Cisowianka Perlage i Dajar, ufundowały Szefowi Przyszłości staż w  jednej z najlepszych restauracji na świecie - w Osteria Francescana Massimo Bottury. 

Przez blisko 20 lat Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna przyznawała nagrodę Prix o Chef de L’Avenir najlepszym Szefom Kuchni z Europy. Laureatami są m.in.  Magnus Nilsson ze szwedzkiej gwiazdkowej restauracji Fäviken, legenda kuchni francuskiej Yannick Alléno,  Elena Arzak – jedna z najlepszych Szefowych Kuchni na świecie.

- Czuję się niezwykle wyróżniony dołączając do znakomitego grona Szefów nagrodzonych Prix au Chef de l’Avenir. To jedno z najbardziej prestiżowych wyróżnień dla Szefa Kuchni – mówi Marcin Przybysz. – Nagroda motywuje mnie do jeszcze cięższej pracy.  W kuchni nie ma kompromisów, i jeśli chce się być najlepszym, trzeba o to walczyć codziennie.

 

Gratulujemy Marcinowi i zapraszamy codziennie na menu Szefa Przyszłości!

3 komplety sztućców Michelin
11 marzec 2016

Belvedere wyróżnione po raz dziesiąty

 

Z wielką dumą informujemy, że po raz dziesiąty zostaliśmy wyróżnieni przez najbardziej prestiżowy przewodnik gastronomiczny na świecie – Michelin Guide.

W tym roku otrzymaliśmy bardzo wysokie oznaczenie 3 kompletów sztućców.

 

Bardzo dziękujemy naszemu Szefowi Kuchni Adamowi Komarowi, Szefowi Kreatywnemu Marcinowi Przybyszowi i całemu Zespołowi!

Dzień Kobiet w Belvedere
04 marzec 2016

Wszystkiego najpiękniejszego dla wszystkich Kobiet od Zespołu Belvedere!

 

W Belvedere świętujemy Dzień Kobiet przez 2 dni! 8 marca zapraszamy na wykwintny lunch i kolację z daniami z nowej karty Marcina Przybysza.

Dodatkowo 6 marca Wszystkie Panie z najbliższymi zapraszamy na specjalną edycję niedzielnego Bellunchu – lekką, ekskluzywną, inspirowaną różnymi kuchniami świata.

 

Zapraszamy do rezerwacji: +48 22 55 86 701

 

Bellunch 6 marca - MENU

menu do wyboru: przystawka, zupa, danie główne, deser
muzyka na żywo

animatorka dla dzieci

duży bezpłatny parking
99 PLN – 2 dania
129 PLN – 3 dania
149 PLN – 4 dania

 

Oferty ważne dla Gości indywidualnych, do 8 osób.