AKTUALNOŚCI
Sezonowe menu Marcina Przybysza
16 maj 2016

Nowości w karcie

 

Wiosna jest już w rozkwicie, dlatego wprowadzamy do menu kolejne zmiany. Młode warzywa, botwinka, szparagi, bób, szczaw, pierwsze czereśnie… to produkty, które smakują teraz najlepiej i musiały pojawić się w karcie Szefa Kreatywnego. Zapraszamy do odkrycia majowych smaków wg. Marcina Przybysza.

 

Zapraszamy na nowe dania!:

Polskie ślimaki z zielonymi szparagami i kurkami

Chłodnik z mleka koziego z czereśniami i botwinką

Krem z białych szparagów z marynowanym żółtkiem

Dorsz z młodym groszkiem i zielonym ogórkiem

Turbot  z zielonymi szparagami i komosą ryżową

Perliczka ze smażonymi smardzami i bobem

Jagnięcina z marchewką i suską sechlońską

Media o restauracji: Puls Biznesu Weekend recenzuje Belvedere
09 maj 2016

„Belvedere to warta polecenia restauracja.”

 

W  majowym wydaniu Puls Biznesu Weekend opublikowana została recenzja naszej restauracji.

Profesor Stanisław  J. Majcherczyk, krytyk kulinarny, wyróżnił dania Szefa Kreatywnego Marcina Przybysza: troć, tatara, dzikiego dorsza, jagnięcinę i krem ziemniaczany.

Docenił również wybór win  zaproponowany przez sommeliera Piotra Zielińskiego, a na koniec zachwycił się deserem Rafała Gajownika.

Jesteśmy zaszczyceni przyznanymi wysokimi ocenami i dumni z naszego Zespołu.

 

Fragment recenzji:

„Belvedere to warta polecenia restauracja. Nic dziwnego, że od lat jest wymieniana przez Michelina jako godna zauważenia. Ostatnio dostała dwie czapki w przewodniku Gault&Millau. Bywały tam osobistości: Barack Obama, królowa Hiszpanii Zofia, Hillary Clinton (by wymienić kilka). A celebryci byle czego nie jedzą. Brawa dla właścicielki. Dalej tak trzymać!”

 

Zapraszamy do lektury:

http://weekend.pb.pl/4431903,39784,w-lazienkach-po-krolewsku

Nowe wiosenne dania w menu!
29 kwiecień 2016

Nowalijki w interpretacji Marcina Przybysza

 

Zapraszamy na wiosenne nowości w karcie. Szef Kreatywny Marcin Przybysz stworzył 3 nowe zachwycające dania.

Pozornie proste, o swojskich nazwach, są wysublimowanymi smakowymi kompozycjami. Nigdy wcześniej nie jedliście takich szparagów!

 

Zapraszamy na:

Młody groszek z rzodkiewką i ziołami

Białe szparagi z wędzonym sumem i szczawiem

Chłodnik z botwinką

Wiosenne desery w Belvedere
25 kwiecień 2016

Nowe desery Rafała Gajownika

 

Zapraszamy na nowe, wiosenne desery autorstwa Szefa Cukierni Rafała Gajownika.
Z jednej strony nawiązujące do klasyki, z drugiej zaskakujące nietypowymi składnikami idealnie
balansującymi słodki smak.

Nowości:
•  Lody z koziego sera z pianą z palonego mleka
z limonką i czarną porzeczką
•  Mus z pieczonego jabłka z kremem z trawy żubrowej
i lodami z tymianku cytrynowego
•  Piana z kwiatów fiołka z lodami yuzu i mandarynkową bezą

Zapraszamy!