AKTUALNOŚCI
Restauracja Belvedere na Wine&Food Noble Night
19 wrzesień 2016

Prezentacja mistrzowskiego deseru Rafała Gajownika

 

17 września 2016 roku w hali Expo XXI odbyła się dziewiąta już edycja prestiżowej gali Wine&Food Noble Night. Restauracja Belvedere miała zaszczyt zaprezentować podczas kolacji mistrzowski deser Rafała Gajownika.  Pastry Chef Belvedere przygotował dla gości gali wyjątkowy deser: sernik z karmelizowanej dyni hokkaido na serze Krzywonos z lodami mandarynkowo-anyżowymi i chrobotkiem reniferowym. Kontrastowe faktury i niezwykle zbalansowany smak nietypowych składników zachwyciły gości Wine&Food Noble Night. Bardzo cieszy nas, że mogliśmy pokazać talent naszego Pastry Chefa podczas tak wyjątkowego wydarzenia.

Na nowe jesienne desery Rafała Gajownika zapraszamy już niedługo do Belvedere. Jak zwykle obiecujemy ekscytujące połączenia słodkich smaków i innowacyjne podejście do produktów.

Belvedere łazienki Królewskie – Najlepszą Restauracja Festiwalu Fine Dining Week w Polsce!
09 wrzesień 2016

Z przyjemnością informujemy, że nasza restauracja Belvedere Łazienki Królewskie została uznana za Najlepszą Restaurację Festiwalu Fine Dining Week w Polsce!

 

Dziękujemy  wszystkim Gościom za pozytywne komentarze i oceny.

Z dumą prezentujemy wyniki plebiscytu ogólnopolskiego !!!

 

Wyniki plebiscytu

Nowe kreacje Marcina Przybysza
25 lipiec 2016

Piątek 29 lipca – pełna odsłona nowej karty

 

Już w tym tygodniu wprowadzamy nowe dania do menu!

Marcin Przybysz wraz z Zespołem przygotowuje dla Was prawdziwą kulinarną przygodę.

Dania oparte na doskonałych składnikach, dopracowane w każdym detalu, minimalistyczne w prezentacji, kipiące intensywnymi smakami.

 

Jesteście ciekawi nowości?

Zapraszamy do rezerwacji stolika na kolację z nową odsłoną menu w piątek 29 lipca .

rezerwacja@belvedere.com.pl
+48 22 55 86 701

 

W ciągu tygodnia będziemy ujawniać więcej szczegółów.

Zapraszamy!

Menu Marcina Przybysza na kolacjach podczas szczytu NATO
11 lipiec 2016

Restauracja Belvedere wspólnie z Belvedere Catering by Design dla szczytu NATO

 

Restauracja Belvedere miała zaszczyt wspierać Belvedere Catering by Design w przygotowaniu dwóch najwyższej rangi kolacji podczas szczytu NATO.

W dniu 8 lipca br. w Pałacu Prezydenckim zespół Belvedere Catering by Design przygotował uroczystą kolację dla Prezydentów i Premierów Państw zrzeszonych w NATO, pod przewodnictwem Generalnego Sekretarza NATO.Wśród gości byli m.in. Barack Obama, Angela Merkel, Francois Hollande, David Cameron, Justin Trudeau, Victor Orban. W tym samym dniu Catering by Design zapewnił również oprawę cateringową kolacji w Zamku Królewskim, na którą zaproszeni zostali Monarchowie, Prezydenci, Premierzy, Ministrowie Spraw Zagranicznych i Ministrowie Obrony Narodowej Państw niezrzeszonych w NATO.

 

Oba wydarzenia były okazją do zaprezentowania znamienitym Gościom polskiej sztuki kulinarnej. Polska kuchnia w stylu fine dining wywarła duże wrażenie na uczestnikach kolacji. Zachwyciły takie dania jak: białe szparagi z rabarbarem i bazylią, wiejskie pomidory z twarogiem łomnickim, dorsz z młodym szpinakiem i czerwoną porzeczką, antonówka pieczona w sianie, krem z pędów sosny z lodami z kory brzozowej.  Menu na obie uroczystości zostało stworzone przez Szefa Kreatywnego Marcina Przybysza, laureata prestiżowej nagrody Chef de l’Avenir. Desery przygotował Pastry Chef Rafał Gajownik. O dobór win zadbał sommelier Belvedere – Piotr Zieliński, który do wybranych dań zaproponował znakomite polskie wina.