AKTUALNOŚCI
Restauracja Belvedere wyróżniona przez Poland 100 Best Restaurants
17 październik 2016

Nagroda Szefa Kuchni Jutra dla Marcina Przybysza i Grand Award dla Restauracji Belvedere

 

15 września 2016 roku w Szczawnicy przyznane zostały nagrody Poland 100 Best Restaurants 2016.

Restauracja Belvedere została podwójnie uhonorowana. Marcin Przybysz, Szef Kreatywny Belvedere otrzymał nagrodę Szefa Kuchni Jutra, a Restauracja Belvedere – nagrodę Grand Award. Jesteśmy zaszczyceni wyróżnieniami. Gratulujemy Marcinowi i całemu Zespołowi restauracji kolejnego sukcesu.

„Różowy deser” dla Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi
05 październik 2016

Restauracja Belvedere od kilku już lat przyłącza się do światowej Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi. Przez cały październik w Belvedere w cenie 18 zł można zamówić specjalny „Różowy deser” kolorystyką nawiązujący do symbolu kampanii – różowej wstążki.

Dochód ze sprzedaży deseru przeznaczony jest na wsparcie kobiet walczących z rakiem piersi.

 

W tym roku Szef Cukierni Rafał Gajownik przygotował wyśmienitą, intensywną tartę czekoladową z sorbetem z jogurtu greckiego i galaretką malinową. Zapraszamy do zamawiania deseru podczas kolacji i lunchu!

Nowe desery Rafała Gajowika
23 wrzesień 2016

Jesienne smaki w karcie deserowej

 

Na drzewach pojawiają się pierwsze złote liście, a w karcie – jesienne desery. Pastry Chef, Rafał Gajownik stworzył na chłodniejsze dni 3 nowe, wyjątkowe desery.

Już od dzisiaj można ich spróbować podczas kolacji. Czekają na Was zaskakujące składniki, jesienne inspiracje i dojrzałe kompozycje smakowe.

 

Nowości:

Mus z karmelizowanego borowika z lodami z pieczonego mleka i suszonym koglem-moglem

Czekoladowy pączek z kremem z szampana i pianą z solonego orzecha laskowego

Sernik z pieczonej śliwki na ciepło z lodami rumowymi

 

Chcecie poznać nowe słodkie smaki?

Zapraszamy do rezerwacji stolika na kolację! (Wolne stoliki od 26 września).

rezerwacja@belvedere.com.pl
+48 22 55 86 701

Gazeta Wyborcza o ciekawych deserach w Belvedere
23 wrzesień 2016

Zapraszamy do lektury artykułu Gazety Wyborczej o ciekawych produktach stosowanych w warszawskich restauracjach.

 

Małgosia Minta pisze m. in. o deserach Pastry Chefa Belvedere Rafała Gajownika opartych na nietypowych, wytrawnych składnikach.

 

Zapraszamy do lektury!

Czytaj tutaj.